10.12.2015 | Branchenieuws

Zalando breidt fors uit met same day delivery

Zalando gaat in acht extra steden in Duitsland op dezelfde dag bezorgen. Wie voor vier uur ’s middags zijn order plaatst, krijgt deze tussen zeven en negen op dezelfde dag al geleverd.

Eerder testte de etailer same day delivery al in Keulen en Berlijn. Nu kunnen klanten uit Bochum, Bottrop, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Herne, Mühlheim en Oberhausen ook binnen een paar uur de bezorger al aan de deur verwachten.

Alle pakketten worden vanuit de distributiecentra in Brieselang en Mönchengladbach geleverd. Voor de service slaat Zalando de handen ineen met Liefery, een logistiek specialist die klanten belooft om binnen negentig minuten te leveren. Nu betreft de uitbreiding van Zalando nog een proef. Als same day delivery in de smaak valt bij klanten, wordt de bezorgingsoptie standaard aangeboden.

Lees ook: Webwinkels onder grote druk

Ophalen pakketten
Zalando staat bekend om haar soepele verzendbeleid. Klanten ontvangen niet alleen op dezelfde dag hun pakketje, maar kunnen hun bestelling ook tot honderd dagen na ontvangst kosteloos terugsturen. De klanten maken daar naar hartenlust gebruik van: ongeveer de helft van de producten die bij Zalando zijn besteld, wordt namelijk weer teruggestuurd. In Londen ligt dat percentage mogelijk nog hoger. Daar startte de etailer een proef met het ophalen van pakketten bij de klant thuis.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren