Zalando bouwt eerste XXL-distributiecentrum in Nederland
Bouw & Vastgoed 04.07.2019 | Branchenieuws

Zalando bouwt eerste XXL-distributiecentrum in Nederland

Zalando start nog deze zomer met de bouw van zijn eerste Nederlandse distributiecentrum bij Rotterdam. Het XXL-dc van 140.000 vierkante meter gaat plaats bieden aan zestien miljoen items.

Alleen al in de intralogistiek investeert Zalando 200 miljoen euro. Het fulfilmentcentrum krijgt het hoogste niveau van automatisering binnen het Zalando-netwerk, dat momenteel bestaat uit negen fulfilmentcentra verspreid over Europa. De hoge mate van automatisering moet de fysiek zware taken van medewerkers overnemen, terwijl het serviceniveau voor klanten wordt verhoogd.

1.500 banen

Het distributiecentrum in Bleiswijk creëert op middellange termijn circa 1.500 banen. De dagelijkse operatie besteedt Zalando uit aan een externe partij. De selectie van deze partner zal plaatsvinden via een aanbesteding. 

Bleiswijk Zalando distributiecentrum.jpg

Kortere levertijden

Uitbreiding van het logistieke netwerk is volgens Zalando nodig om de groeidoelstelling voor 2023/2024 te realiseren. Met het nieuwe dc streeft Zalando bovendien naar een vermindering van de levertijden in de Benelux, bijvoorbeeld door same day of next day delivery. Vanuit Bleiswijk gaat de e-tailer Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk beleveren. 

“De markten binnen de Benelux spelen een integrale rol in de groeiambitie van Zalando", zegt Kenneth Melchior, Director Northern Europe bij Zalando. "De komende vijf jaar willen we onze omzet in deze regio meer dan verdubbelen en daarmee onze positie als marktleider versterken. De opening van ons fulfilment center in Bleiswijk is cruciaal om deze groei mogelijk te maken."

Operationeel in 2021

USAA Realco Europe en Somerset Capital Partners zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het pand. Bij de bouw streven de partijen naar duurzaamheidsscore BREAAM-NL Very Good. Op het dak van het gebouw komen zonnepanelen te liggen. De eerste pakketten gaan naar verwachting in de zomer van 2021 de deur uit.  


Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Marcel Van Gerven
    10.07.2019 - 20:49 uur | Marcel Van Gerven

    Bauder wil graag meedenken in het Breeam model. Wij leveren momenteel onze Pir isolatie onder Breeam bij Dc in Ekkersrijt