Zalando besteedt nog meer werk uit aan robots

Logistiekprofs op 28 oktober 2021 | 1 minuut leestijd

Zalando zet nog eens twintig robots aan het werk in het distributiecentrum in Lahr, Zuid-Duitsland. Het gaat om de Toru-robots van Magazino, die ondersteuning bieden tijdens het orderpicken. 

Zalando is al gewend om met de robots te werken: sinds 2019 rijden er acht Toru-robots rond in het dc. Daar komen er voor medio 2022 nog eens twintig bij. De locatie in Lahr is volgens Zalando het meest geschikt voor de automatisering, omdat daar met 130.000 vierkante meter voldoende ruimte is voor de robots en hun laadstations. De robots picken vooral schoenendozen, die ze vervolgens afleveren bij magazijnmedewerkers. 

Carl-Friedrich zu Knyphausen, directeur Logistieke Ontwikkeling, over de extra robotinzet: “Wij zijn voortdurend op zoek naar slimme nieuwe technologieën die onze snelle groei ondersteunen, vooral als het gaat om repetitieve taken. Door het toevoegen van robots kunnen we personeel inzetten op andere vlakken. Onze collega’s kunnen zich bijvoorbeeld richten op complexere taken, zoals het samenstellen van Express-bestellingen voor onze klanten, terwijl de robots zich richten op het continu picken van schoenen.”

Gerelateerde artikelen