Zalando aan de slag met buurtpunten
Last Mile 03.07.2019 | Branchenieuws

Zalando aan de slag met buurtpunten

Zalando en PostNord bouwen aan een netwerk van particuliere afhaalpunten. In Denemarken openen de bedrijven vijftig buurtpunten, bijvoorbeeld bij particulieren thuis. Het Nederlandse Homerr gaat het puntennetwerk beheren. 

De drie maanden durende pilot start in woonwijken van Aarhus en Kopenhagen. Daar zoeken Zalando en PostNord naar vijftig servicepunten die door particulieren worden beheerd. Mensen die veel tijd thuis doorbrengen, zoals thuisblijvende ouders, ondernemers of gepensioneerden, kunnen hun woning als afhaalpunt aanbieden. 

Minder en efficiëntere ritten

Met de nieuwe service wil Zalando efficiëntie bevorderen en de impact op het milieu verminderen. Door de levering van Zalando-bestellingen te bundelen vermindert het aantal leveradressen. Dit leidt uiteindelijk tot minder en efficiëntere ritten. 

"Testen is onderdeel van Zalando's DNA", zegt Remko Bakker, Lead Zalando Logistics Platform Services over de pilot. "We innoveren en heroverwegen onze diensten voortdurend om onze klanten meer flexibiliteit en afwisseling te bieden. Het aanvullen van het bestaande netwerk met particuliere ophaal- en afleverpunten kan een enorme toegevoegde waarde en klantengemak opleveren. Daarnaast kunnen particulieren op deze manier hun gemeenschap helpen door pakketten voor buren in ontvangst te nemen en tegelijkertijd een centje bijverdienen. Dit biedt een win-winsituatie voor zowel de particuliere ondernemers als onze klanten."

PostNord verzorgt vervoer en IT-systemen

PostNord bezorgt in Scandinavië al voor Zalando. De vervoerder draagt bij aan de pilot door pakketten af te leveren bij de servicepunten. Daarnaast richt het de IT-systemen en communicatieplatforms in voor eindgebruikers. 

Homerr als Nederlandse partner

Homerr gaat als Nederlandse partner van Zalando het buurtpuntennetwerk in Denemarken beheren. De start-up werkt in Nederland al met honderden buurtpunten in meer dan dertig steden. Medio 2018 ontving het bedrijf een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro. 


Plaats een reactie (0)

Reageren