Yamaha kiest voor project44-oplossingen om supply chain te verbeteren

Logistiekprofs op 3 oktober 2023 | 2 minuten leestijd

Yamaha Corporation gaat de Ocean Visibility en Port Intel-oplossingen van project44 inzetten. Yamaha is ’s werelds grootste fabrikant van muziekinstrumenten en hoogwaardige audioapparatuur. Met behulp van de oplossingen van project44 wil Yamaha meer inzicht creëren in zijn wereldwijde verzendingen en daarmee de supply chain optimaliseren en veerkrachtiger maken.

Yamaha verscheept jaarlijks ongeveer 15.000 containers wereldwijd. Het bedrijf wilde zijn supply chain stabieler maken. Dit vereist goed inzicht in het transport tussen productiefabrieken en distribiteurs. De Ocean Visibility- en Port Intel-oplossingen van project44 voldoen aan de criteria die Yamaha had. Met deze oplossingen kan het team de status van zendingen wereldwijd in beeld brengen en de geschatte aankomsttijd (ETA) zeer accuraat zien. Daarnaast maakt het snellere en betere besluitvorming mogelijk.

Problemen tijdens pandemie

“Er waren enkele fabrikanten die problemen ervoeren met de supply chain tijdens de pandemie. We zijn er nooit vanuit gegaan dat deze van tijdelijke aard waren. In plaats daarvan hebben we de gelegenheid juist aangegrepen om opnieuw te onderzoeken hoe we kunnen functioneren als logistieke controleurs tussen alle bedrijven”, zegt Tomohiro Kawami, General Manager, Logistics Division bij Yamaha. “We moesten snel de feiten in kunnen zien, inclusief visualisatie van de transportstatus en informatie over eerdere prestaties. We hebben gekozen voor een samenwerking met project44 na een uitgebreide evaluatie.”

Kawami vervolgt: “Tegen het eind van het laatste boekjaar was de implementatie van de project44-oplossingen bijna voltooid en de fundering van de control tower wordt nu gelegd. Het team is vastbesloten om deze nieuwe manier van werken samen aan te pakken: van reactief naar proactief. Daarnaast worden we meer datagedreven, wat een van de belangrijkste punten was van dit initiatief.”

Belang van flexibiliteit

“De verstoringen in de supply chain hebben ervoor gezorgd dat veel expediteurs het belang van flexibiliteit in hun logistieke strategie en operatie hebben overwogen”, zegt Yuji Kuwahara, project44’s GM en VP Sales in Japan. “Het supply chain visibility-platform van project44 zorgt voor een drastische verbetering in datakwaliteit en visibility voor alle betrokken teams. Wij denken dat project44 Yamaha kan helpen bij collaboratieve planning en ‘exception management’, wat uiteindelijk leidt tot meer tevreden Yamaha-klanten.”

Gerelateerde artikelen