Yale introduceert 8 ton elektrische heftruck
27.10.2017 | Branchenieuws

Yale introduceert 8 ton elektrische heftruck

Yale Europe Materials Handling heeft haar aanbod elektrische heftrucks uitgebreid met de 8 ton lithium-ion truck. De prestaties van de volledig elektrische ERP80VN zouden qua prestaties en productiviteit overeenkomen met een Yale verbrandingstruck. 

De ERP80VN is een 8-tons heftruck op een laadcentrum van 900mm. Door het gebruik van Lithium techniek is de heftruck volgens Yale een gelijkwaardig alternatief voor de verbrandingsheftruck GDP80VX9, maar dan met een lager geluidsniveau. De aandrijving en de heffing van de vorken zijn volledig onafhankelijk, dit betekent dat wanneer de maximale hefsnelheid wordt toegepast, de aandrijving niet wordt beïnvloed.

De ERP80VN biedt de mogelijkheid om tussentijds te laden, en kan bij drie aangesloten ploegen ingezet worden. De heftruck kan met een lege batterij binnen twee uur volledig worden opgeladen. De lithium-ion batterij, die een netto capaciteit heeft van 50 kWh kan op maximale lasten een ploegendienst van acht uur voltooien. 

"De ERP80VN is de eerste volledig elektrische heftruck van Yale, waarvan de prestaties en productiviteit overeenkomen met een Yale verbrandingstruck. Veel van onze klanten wekken hun eigen elektriciteit op en zetten deze energie onder andere in voor hun eigen intern transportmateriaal", zegt Phil Ireland, Senior Product Strategy Manager voor Counterbalance Solutions bij Yale. "Tevens is er ook een duidelijke trend waarneembaar naar een emissievrije toepassing voor heftrucks in het zwaardere segment."Plaats een reactie (0)

Reageren