XPO Logistics zet alle zeilen bij rond feestdagen
13.11.2020 | Branchenieuws

XPO Logistics zet alle zeilen bij rond feestdagen

XPO Logistics schaalt flink op in aanloop naar de feestdagen. Met de inzet van vier nieuwe logistieke locaties, cobots en 3.500 nieuwe werknemers hoopt de logistiek dienstverlener de verwachte recorddrukte in Nederland op te kunnen vangen. 

XPO Logistics verwacht in de drukste week rondom de feestdagen 3,7 miljoen te pakketten te verwerken. Dat is bijna 60 procent meer dan de gemiddelde week in 2020. 

Om nieuwe en bestaande klanten te kunnen bedienen, schaalt het bedrijf in Nederland op met vier nieuwe faciliteiten. Die zijn samen goed voor 233.000 vierkante meter aan warehouseruimte. Er worden cobots (collaborative robots) ingezet. Die moeten zorgen voor verbetering van de snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de fulfilment. In Nederland, België en Duitsland huurt het 3.500 nieuwe werknemers in die zij aan zij met de cobots gaan werken. 

Wereldwijd verwacht XPO Logistics 25.000 nieuwe werknemers aan te trekken. Daarnaast zet het in totaal 200 miljoen vierkante meter extra magazijnruimte in. 


Plaats een reactie (0)

Reageren