XPO Logistics verzorgt logistiek Tour de France
03.07.2017 | Branchenieuws

XPO Logistics verzorgt logistiek Tour de France

Logistiek dienstverlener XPO Logistics is voor het 37e jaar op rij transportpartner van de Tour de France. Met de tocht rijden 46 vrachtwagens en 55 chauffeurs mee, die 360 ton aan materialen vervoeren. 

De komende tourweken zien zo'n twaalf miljoen toeschouwers de 198 renners concurreren voor de maillot jaune - de gele winnaarstrui. Bedrijven die partner van de Tour de France willen worden, moeten jaarlijks een voorstel doen dat binnen de eisen valt op het gebied van logistiek en veiligheid. Dat lukt XPO Logistics al sinds 1981. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het vervoeren van materialen die tijdens de Tour de France gebruikt worden, waaronder hekken, podia, sponsormateriaal en verf om het parcours en de finishlijn te parkeren.

Ook na 37 jaar ziet XPO de logistieke operatie rondom de Tour de France nog altijd als een uitdaging, zo laat het bedrijf weten. De voorbereidingen voor het evenement duurden dan ook vijf maanden. "De Tour de France is altijd een spannende uitdaging voor ons", aldus Troy Cooper, chief executive officer van XPO Logistics Europe. "We hebben bijna vier decennia aan ervaring om de organisatoren bij dit geweldige evenement te begeleiden en de atleten te ondersteunen om hun best te doen." 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren