XL logistiek centrum op Schiphol Trade Park

Logistiekprofs op 3 February 2017

Op Schiphol Trade Park in Hoofddorp komt een kavel van 88.000 vierkante meter voor een XL logistiek centrum. Daartoe hebben Somerset Capital Partners en AM Real Estate Development (RED) een overeenkomst gesloten. De partijen richten zich bij de bouw op logistieke eindgebruikers.

De partijen vragen in het eerste kwartaal van 2017 een omgevingsvergunning aan, zodat ze met het grootschalig logistieke project kunnen starten. De kavel is gelegen in de Logistics Zone van Schiphol Trade Park en kan in units worden opgesplitst. In totaal is er oppervlakte beschikbaar voor een logistiek centrum van 60.000 vierkante meter.

Nog dit jaar willen Somerset Capital Partners en RED starten met de bouw van het logistiek centrum. De oplevering staat gepland voor medio 2018. Het gebouw moet voldoen aan de laatste eisen van moderne logistiek. Zo mikken de bedrijven op een Breeam Excellent rating, een vloerbelasting van 4.000 tot 5.000 kilogram per vierkante meter en een mogelijke vrije hoogte van 30 meter. Daarnaast moet het centrum beschikken over ruim voldoende loading docks.

Redactie LogistiekProfs