Xenos en Spar huizen samen in distributiecentrum Waalwijk
Bouw & Vastgoed 12.12.2018 | Branchenieuws

Xenos en Spar huizen samen in distributiecentrum Waalwijk

Xenos vertrekt toch niet helemaal uit het distributiecentrum in Waalwijk dat het eerder wilde sluiten. Supermarktketen SPAR betrekt nog steeds een deel van het geautomatiseerde magazijn, maar Xenos zal de overige ruimte van het pand in gebruik nemen. 

In juni werd bekend dat SPAR haar eigen distributiecentrum wilde uitbreiden met het naastgelegen magazijn van Xenos. Laatstgenoemde zou - door de verkoop van 110 winkels aan Casa - in oktober zowel uit het distributiecentrum als het hoofdkantoor vertrekken. 

Xenos en SPAR gaan het dc huren

Nu blijkt dat de twee partijen samen het XXL-dc zullen huren. Het logistieke centrum heeft een totale oppervlakte van 64 duizend vierkante meter, waarvan 15 duizend vierkante meter in handen komt van SPAR. Xenos betrekt het overige deel van het pand en opent daar ook zijn hoofdkantoor. 

Waarom Xenos heeft besloten om het pand toch te huren van investeringsmaatschappij HB Capital, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat er meer Xenos-winkels overblijven dan verwacht. In eerste instantie zou het Belgische Casa 110 van de 170 winkels overnemen. Uiteindelijk zag het af van vijftien locaties. De 75 overgebleven Xenos-winkels zijn in handen van de Blokker-familie.

Breder en dieper assortiment SPAR

SPAR wil het pand in maart 2019 in gebruik nemen. De supermarktformule verwacht met de uitbreiding een efficiëntieslag te maken en een breder en dieper assortiment aan te kunnen bieden.


Plaats een reactie (0)

Reageren