Würth automatiseert en robotiseert meerdere magazijnen

Logistiekprofs op 10 juni 2023 | 3 minuten leestijd

Würth kiest opnieuw voor Knapp als automatiseringspartner voor distributiecentra in Duitsland, Italië en Frankrijk. Naast uitbreiding van de shuttlesystemen kiest Würth ook voor inzet van robots van Knapp. Daarnaast implementeren Würth Frankrijk en Würth Italië het warehouse management systeem SAP® EWM by Knapp.

Samen hebben Würth en Knapp al achttien automatiseringsoplossingen in elf landen geïmplementeerd, die voortdurend worden vernieuwd en uitgebreid. De gezamenlijke interesse van Würth en Knapp in innovatie keer op keer tot nieuwe, toekomstgerichte oplossingen. “Onze relatie is niet de klassieke klant-leveranciersrelatie, maar we zien elkaar als partners. Würth is een van onze key accounts met wie we samenwerken om nieuwe technologieën en innovaties te ontwikkelen”, vertelt Bernhard Rottenbücher, executive vice president bij Knapp en managing director bij Knapp Systemintegration. De nieuwe projecten in Duitsland, Italië, Frankrijk en Hongarije een uitvloeisel van deze relatie.

Robots in hoofdvestiging

De hoofdvestiging van Würth in het Duitse Künzelsau wordt uitgebreid met een duidelijke focus op robotica. De uitbreiding van het bestaande Knapp-systeem vindt plaats in twee fasen en zal de prestaties van het systeem verdubbelen. In de eerste fase worden twee Pick-it-Easy robots, zes Pick-it-Easy werkstations en twee verzendrobots voor het palletiseren van dozen en containers aan de bestaande operatie toegevoegd.

Het centrale opslagsysteem OSR Shuttle Evo wordt ook uitgebreid en Fastbox, een snel opslag- en bufferrek, maakt de uitbreiding compleet. De softwaremodules van Knapp zorgen ervoor dat alle processen in het magazijn soepel verlopen. Tijdens de eerste uitbreidingsfase zal Würth ongeveer 24.000 orderregels per dag kunnen verwerken vanuit de OSR. In de tweede fase zullen extra Pick-it-Easy robots en werkstations de capaciteit laten groeien tot 50.000 orderregels per dag.

Automatisering in Italië

In het Italiaanse Egna start Würth een groot uitbreidingsproject met behulp van Knapp-technologie. Drie palletiseerrobots, twee Pick-it-Easy robots en acht Pick-it-Easy werkstations tillen het logistiek centrum naar een hoger niveau. Knapp plant de aanpassing van het bestaande systeem zodanig dat Würth gedurende het hele traject gewoon kan blijven leveren.

Een van de belangrijkste redenen waarom Würth voor Knapp heeft gekozen is hun zuurstofarme variant van de OSR Shuttle Evo. Dat betekent dat Würth bijna al hun goederen in het shuttlesysteem kan opslaan, inclusief licht ontvlambare artikelen. Dit betekent ook een grote kostenbesparing voor Würth, omdat anders een aparte sectie met speciale brandbeveiligingsmaatregelen nodig zou zijn geweest.

In Egna implementeert Würth ook voor het eerst SAP EWM by Knapp ter vervanging van het huidige SAP WMS. De livegang van het systeem is gepland voor begin 2024 en zal Würth in staat stellen om tot 27.000 orderregels per dag te verwerken.

Eerste Knapp-project in Frankrijk

In het Franse Erstein werken Knapp en Würth Frankrijk voor het eerst samen om hun bestaande magazijn uit te breiden. De OSR Shuttle Evo vormt ook hier het hart van de oplossing. Het is verbonden met de goederen-naar-de-man werkstations uit de Pick-it-Easy serie.

SAP EWM zal ook hier worden geïmplementeerd. Beide SAP-projecten in Italië en Frankrijk zijn gebaseerd op een SAP EWM template, dat alle standaardprocessen van Würth weergeeft. Knapp gebruikt het om locatiespecifieke kenmerken te conceptualiseren en SAP® EWM op deze locaties te implementeren. Het magazijn in Erstein moet in 2024 operationeel zijn en zal maximaal 50.000 orderregels per dag verwerken.

Gerelateerde artikelen