23.11.2015 | Branchenieuws

WMS-pakket populairder dan zelfbouw

Logistiek dienstverleners verkiezen een WMS-pakket steeds vaker boven een zelfgebouwd systeem. Dat blijkt uit een rondvraag van adviesbureau Storelink onder grote logistiek dienstverleners. De zelfgebouwde systemen bieden magazijnen veel vrijheid, maar de software zou na een paar jaar al achterlopen op pakketsoftware. Logistiek dienstverleners zouden daarom afscheid nemen van zelfgebouwde WMS-en.

Ondanks dat WMS-pakketten sterk geëvalueerd zijn in de afgelopen twintig jaar, zijn er nog steeds bedrijven die besluiten om op maat gemaakte software te laten bouwen voor hun magazijn. Een rondgang langs elf logistiek dienstverleners laat zien dat de zelfgebouwde WMS-en steeds vaker worden vervangen door nieuwe pakketten. “Dit is een nieuwe ontwikkeling”, aldus Jeroen van den Berg van Storelink.

Modernisering
Eerder zouden WMS-en nauwelijks vervangen worden, omdat de voordelen van modernisering niet op zouden wegen tegen de kosten en risico's.
Dienstverleners zetten nu wel stappen en verwachten kosten te besparen en expertise op te kunnen bouwen door zich op een enkel WMS-pakket toe te leggen. Voordeel hiervan is dat leveranciers van WMS-pakketten hun software actueel houden omdat ze periodiek nieuwe versies uitbrengen. Als bedrijven zich conformeren aan de standaard van het pakket, dan kunnen ze hiervan profiteren en het WMS blijven aanpassen aan hun wensen. Bij zelfgebouwde systemen en WMS-pakketten met veel maatwerkaanpassingen is dat veel lastiger. Het merendeel van de dienstverleners maakt de strategische keuze om het aantal WMS-pakketten terug te dringen en voor een  standaard-WMS te kiezen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren