Wish opent tweede EDC in Amsterdam
E-commerce 10.09.2019 | Branchenieuws

Wish opent tweede EDC in Amsterdam

E-commerceplatform Wish heeft in Amsterdam zijn tweede Europese distributiecentrum (EDC) geopend. Wish bezorgt al sinds november 2018 vanuit het logistieke centrum, maar maakte dat pas deze week bekend.

Wish concurreert als koopjesplatform met spelers als AliExpress. De marktplaats heeft geen eigen voorraad, maar slaat in zijn warehouses de goederen van externe verkopers op. 

Met een Europees distributiecentrum wil Wish dichterbij de eindklant zitten en het bezorgproces versnellen. Populaire producten worden automatisch in Europa opgeslagen. Daarnaast kunnen verkopers betalen om hun waar in Europa te stallen. 

Amsterdam en Tallin

Eerder opende de marktplaats al een logistieke locatie in Tallin, Estland. Vanuit daar bedient Wish achttien landen. Eind 2018 volgde dus een tweede Europees distributiecentrum in Amsterdam, waar Wish de fulfilment voor 21 landen verzorgt. Welke landen dat zijn, is onduidelijk. Zo kan het voorkomen dat een Nederlandse klant zijn bestelling vanuit Tallin ontvangt, terwijl Finland vanuit Amsterdam wordt bediend. 


Plaats een reactie (0)

Reageren