Winkelpersoneel komt aan huis: Blokker en Intertoys lanceren eigen bezorgservice
E-commerce 18.12.2020 | Branchenieuws

Winkelpersoneel komt aan huis: Blokker en Intertoys lanceren eigen bezorgservice

Blokker en Intertoys hebben vandaag een eigen bezorgservice gelanceerd. De Mirage Retail Group, het moederbedrijf van de twee retailers, nam het heft in eigen hand toen bleek dat veel pakketten door overbelaste bezorgdiensten als PostNL niet opgehaald konden worden. In het dc van Blokker stonden maar liefst 18.000 pakketten op PostNL te wachten. 

De eigen bezorgservice van Blokker heet Blokker Express. De Blokker-winkels fungeren tijdens de lockdownperiode als verdeelcentra. Bij een nieuwe bestelling wordt eerst gekeken of een product in een lokale winkel aanwezig is, daarna wordt de voorraad in het distributiecentrum gecheckt. 

Kiezen voor eigen bezorgdienst

Klanten kunnen er bij de check-out voor kiezen om hun pakket door PostNL te laten bezorgen,  met een levertijd tussen de 3-7 dagen, of door Blokker Express, met een gemiddelde levertijd tussen de 1-3 dagen. De bezorgkosten zijn gelijk. 

Ruim 4.000 medewerkers van winkels en het hoofdkantoor bezorgen de pakketten vervolgens met hun eigen fiets of auto. Zij gebruiken een speciaal ontwikkelde app, waarmee de pakketjes worden gescand bij aflevering. 

Bezorgservice Intertoys

Ook zusterbedrijf Intertoys is de 'Lokale Bezorgservice' gestart. Daarmee wil het garanderen dat gezinnen hun speelgoed op tijd voor kerst in huis hebben. Intertoys belooft een levertijd van 1-2 dagen. Het zet meer dan 200 winkels en 1.100 medewerkers in voor bezorging per auto, scooter, fiets of zelfs te voet. “Het is geweldig om te zien met hoeveel passie onze collega’s dat doen. Onze klanten zijn aangenaam verrast wanneer hun bestelling snel geleverd wordt, dat geeft een kick!”, aldus Jurian Duijzer, COO Intertoys.”

 

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 22.12.2020 - 10:13 uur | Gerrit Bosman

    Briljant! Grote betrokkenheid medewerkers en slagkracht van de organisatie wordt hiermee getoond.