Werknemers zien distributiecentra als broedplaatsen voor coronavirus

Logistiekprofs op 9 december 2021 | 2 minuten leestijd

Regels als afstand bewaren, voldoende frisse lucht en thuisblijven bij verkoudsheidsklachten worden niet nageleefd in veel distributiecentra. Magazijnmedewerkers vrezen daarom dat hun werkplek mogelijk een infectiehaard is voor het coronavirus. 

Een op de drie logistieke bedrijven zou zich onvoldoende aan de coronamaatregelen houden. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstverlener Protime. Volgens de survey – uitgevoerd onder orderpickers en laders – vrezen vier op de tien magazijnmedewerkers dat hun werk een broedplaats is voor het virus. De helft van de respondenten vindt het moeilijk om zich op de werkplek aan de basisregels te houden, zoals het bewaren van anderhalve meter afstand.

Protime-directeur Lucas Polman zegt dat magazijnmedewerkers in een spaghaat zitten. Enerzijds  hebben zij te maken met vertragende maatregelen, anderzijds is het aantal pakketten dat moet worden verwerkt enorm gestegen. Daar komt de huidige decemberdrukte nog eens bovenop. Door de hoge werkdruk zou de tevredenheid bij twee op de tien werknemers zijn gedaald. “Het tekort aan personeel maakt het nog eens extra belangrijk om goed te letten op personeel dat er wel is. Werknemers moeten zich veilig voelen op de werkvloer”, zegt Polman tegen het FD

Gerelateerde artikelen