03.12.2015 | Branchenieuws

Werknemers Docdata naar Nederlandse les

Logistiek dienstverlener Docdata gaat haar werknemers Nederlandse les aanbieden. Bij het bedrijf werken veel medewerkers die de Nederlandse taal niet machtig zijn en volgens Docdata wordt het werkplezier vergroot op het moment dat zij de Nederlandse taal spreken. Het Brabantse bedrijf tekent volgende week een zogenoemd Taalakkoord dat wordt gesteund door minister Asscher van Sociale Zaken.

Steun van de minister
Het kabinet heeft een speciale visie op taal en geletterdheid waarbij ze samen met werkgevers meer werknemers de taal willen bijbrengen. Dat wordt gedaan door middel van taalcursussen en het bespreekbaar maken van taalproblemen. In totaal doen er 35 bedrijven mee aan het Taalakkoord van het kabinet, waaronder dus Docdata.

Taalkennis kent veel voordelen
De werknemers hebben daarbij niet alleen op de werkvloer profijt van het spreken van de Nederlandse taal, maar zullen ook in de privésfeer de vruchten plukken van de taallessen. Dit draagt ook bij aan de inburgering. Het werkplezier staat centraal voor de werkgevers, maar de visie van het kabinet moet ook leiden tot minder verzuim, betere communicatie en een verhoogde veiligheid.

Lees ook: Docdata beloond met Nederlandse Logistiek Prijs 2015

Jos Goedhart, HR Manager bij Docdata, laat aan Omroep Brabant weten dat hij uitkijkt naar de samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken. “Een goede mondelinge beheersing van het Nederlands is belangrijk voor een vlotte en efficiënte communicatie. In het distributiecentrum van het Waalwijks bedrijf worden dagelijkse duizenden orders verwerkt van verschillende webwinkel zoals bol.com, de Bijenkorf en JBC. “Taal is belangrijk in hectische omgeving.” De eerste tachtig werknemers van het e-commerce zijn inmiddels al begonnen met de cursus.

Buitenlandse werknemers hard nodig
Veel bedrijven in de logistiek maken gebruik van niet-Nederlandse werknemers omdat er anders veel werk blijft liggen. Goedhart is blij met de extra krachten en helpt ze graag verder door middel van het aanbieden van taallessen.  "Tijdens de piekmaanden november, december en januari neemt de werkdruk in onze warehouses enorm toe en hebben we veel meer mensen nodig. De Nederlandse arbeidsmarkt kan niet aan deze vraag voldoen, daarom werven we ook medewerkers in het buitenland."

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren