'Werk met tropenrooster in magazijnen'
Personeel & Arbeidsmarkt 24.07.2018 | Branchenieuws

'Werk met tropenrooster in magazijnen'

De huidige temperaturen zorgen voor extreme hitte in magazijnen met platte daken. Om gezondheidsklachten bij magazijnpersoneel te voorkomen, dienen bedrijven met een tropenrooster te werken. 

Dat adviseert brancheorganisatie evofenedex. In Nederland is geen sprake van een temperatuurgrens waarbij bedrijven maatregelen moeten nemen. Toch zijn werkgevers wel verplicht om personeel te beschermen tegen gezondheidsklachten door te hoge temperaturen. Bedrijven die geen maatregelen treffen, kunnen op de vingers worden getikt door de Arbeidsinspectie. Zij kan eisen dat er maatregelen worden genomen en zelfs het werk stilleggen. 

Ook wanneer magazijnen beschikken over zonwering of airconditioning kan de temperatuur in de loop van de dag fors oplopen. Evofenedex adviseert bedrijven daarom om te werken met een tropenrooster. "Begin bijvoorbeeld om 6:00 uur en werk door tot een uur of 14:00." 

De brancheorganisatie stelt dat bedrijven het platte dak op gezette tijden ook kort kunnen besproeien. Een andere tip: voer zoveel mogelijk werkzaamheden uit op de begane grond. Daar is de temperatuur doorgaans het laagst. 

Werknemers die in busjes of vrachtauto's rondrijden worden geadviseerd extra water mee te nemen. "Hoewel de meeste voertuigen voorzien zijn van airconditioning is het verstandig om extra drinken mee te nemen voor het geval er pech onderweg ontstaat." 


Plaats een reactie (0)

Reageren