​Wereldwijde groei goederentransport
14.04.2016 | Branchenieuws

​Wereldwijde groei goederentransport

Wereldwijd is het transport van goederen in de afgelopen tien jaar flink gegroeid. Hierbij was vooral de binnenvaart populair. Met name de BRIC-landen, zoals China en India, deden het goed, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia. 

Panteia onderzocht 64 landen onderzocht die samen goed zijn voor 90 procent van het totale transport van goederen in de wereld. In twintig jaar steeg het transport via de weg, spoor en binnenvaart van 95 miljard ton naar 128 miljard ton; een groei van 34 procent. 

BRIC-landen
Vooral Brazilië, China, India en Rusland, de zogeheten BRIC-landen, zetten flink de schouders eronder. In de afgelopen tien jaar groeide het percentage transport in China met 95 procent en in India met 75 procent. Hierbij was binnenvaart opvallend populairder dan transport over het spoor. India is daarbij koploper met een groei van binnenvaart transport van 175 procent sinds 2005. In Europa nam het transport over de weg met zeven procent af.

Verwachtingen
Voor 2016 en het jaar daarop verwacht Panteia wederom een stijging. Hierbij baseert het onderzoeksbureau zich baseren op cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De groei wordt voornamelijk verwacht bij de binnenvaart. Vervoer over het land blijft zo goed als stabiel.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.
Plaats een reactie (0)

Reageren