Welke invloed hebben apps op de logistiek?
29.06.2016 | Branchenieuws

Welke invloed hebben apps op de logistiek?

Er zijn tal van logistieke apps op de markt: van mobiel voorraadbeheer en ordermanagement tot het monitoren van transport. Maar in hoeverre worden deze applicaties in de dagelijkse praktijk gebruikt? Om daarachter te komen zijn AEB en de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW) een onderzoek begonnen naar de inzet van apps in de logistiek.

“Wij hopen dat deze studie ons helpt te achterhalen of en hoe logistiek managers en global trade professionals gebruik maken van zakelijke apps voor hun dagelijkse werkzaamheden”, verklaart dr. Dirk H. Hartel, professor bij DHBW Stuttgart. In het onderzoek wordt ook gekeken naar succesfactoren en de mogelijke bedreigingen die apps met zich meebrengen. Daarnaast ligt de focus van het onderzoek op de meer algemene thema’s die het komende jaar een grote rol spelen in logistiek en internationale handel, zoals kostenbesparing, wettelijke bescherming en kortere doorlooptijden.  

De bedrijven nodigen logistiek managers, supply chain professionals en iedereen die werkt op het terrein van douane en export uit om aan het onderzoek deel te nemen via de website van AEB. Dit kan tot 1 september 2016. De resultaten worden gepubliceerd in de Global Trade Management Agenda: een onderzoek dat is gericht op de trends in internationale handel en logistiek voor het komend jaar, elk jaar aangevuld met een speciaal thema.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren