Wehkamp start pilot met same day delivery
22.02.2016 | Branchenieuws

Wehkamp start pilot met same day delivery

Wehkamp start met het bezorgen van pakketten op dezelfde dag tegen meerprijs. Door de extra kosten wil het bedrijf garanderen dat de service voor iedereen beschikbaar is. Of de meerprijs op termijn wordt geschrapt is nog niet bekend.

Wehkamp opende kort geleden een nieuw magazijn en heeft sindsdien de aandacht verlegd naar het bezorgen van pakketten op dezelfde dag. Momenteel is het alleen mogelijk om kleine bestellingen zoals kleding, cosmetica, speelgoed, woonaccessoires en kleine elektronica op dezelfde dag te laten bezorgen. Als de bestelling voor twaalf uur in de middag is gemaakt, wordt het pakket al in de avond bezorgd.

Proef
Om gebruik te maken van deze service, worden extra kosten geregeld.  Dat het onhaalbaar was om kosteloos te bezorgen, was al verwacht. Wehkamp laat weten: “We zitten momenteel in de opstartfase en we zijn nog uitgebreid aan het testen hoe deze service werkt op grote schaal. De fee van twee euro in de testfase is geïmplementeerd om te voldoen aan de vraag naar de service, en om de service voor iedereen beschikbaar te maken. Dit is voor ons heel belangrijk.”

Evalueren
Na de evaluatie van het bedrijf moet blijken of de extra kosten een belemmering zijn voor klanten of niet. In een eerder stadium liet Wehkamp weten same day delivery te willen invoeren zonder extra kosten. Of het bedrijf van die uitspraak is teruggekomen, is niet bekend. 

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.
Plaats een reactie (0)

Reageren