Wehkamp stapt over op nieuw WMS

Logistiekprofs op 6 March 2019

Wehkamp implementeert in het distributiecentrum in Zwolle een warehouse management systeem (WMS) van Manhattan Associates. Het nieuwe WMS kan de prestaties van zowel menselijke als geautomatiseerde recourses ‘orkestreren en maximaliseren’. 

De overstap op een nieuw WMS maakt onderdeel uit van een grotere investering. Wehkamp steekt 40 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van zijn distributiecentra, te beginnen bij het dc in Zwolle. Het geautomatiseerde centrum in Zwolle telt momenteel een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Daar voegt de online retailer 25.000 vierkante meter aan toe. Wehkamp is na de uitbreiding in staat om meer dan 250.000 orderregels per dag te verwerken. 

Huidig WMS niet geschikt voor groei

Het bestaande WMS van Wehkamp zou die groei en de bijbehorende complexiteit niet kunnen bijbenen. De e-commerce gigant stapt daarom naar een nieuwe oplossing, die bovendien in alle dc’s kan worden ingezet.

Batches en single orders

Het gekozen WMS van Manhattan biedt Wehkamp meer flexibiliteit in de manier waarop het orders en retouren verwerkt, melden de partijen in een persbericht. De mogelijkheid voor order streaming stelt Wehkamp in staat om gelijktijdig batches en single orders te verwerken, binnen één warehouse. Het geïntegreerde Warehouse Execution System (WES) moet de workflow tussen het personeel en de verschillende geautomatiseerde technologieën, waaronder 550 shuttle robots, orkestreren.

Wehkamp breidt de oplossing van Manhattan Associates op den duur ook uit naar andere distrubitiecentra.