Wehkamp neemt kleertjes.com over, geen gevolgen voor dc in ‘s-Heerenberg

Logistiekprofs op 29 juli 2021 | 2 minuten leestijd

Wehkamp boekt weer winst en viert dat met een overname. Het online warenhuis neemt kleertjes.com over. De kindermodewebshop hoopt onder meer te kunnen profiteren van de logistieke slagkracht en kennis van Wehkamp. 

Bij Kleertjes.com, dat in 2003 werd opgericht, werken zo’n 400 mensen. Er gaan door de overname geen banen verloren, meldt Wehkamp. Kleertjes.com behoudt de eigen webshop, het kantoor in Hilversum en ook het distributiecentrum in ‘s-Heerenberg blijft operationeel. De online modewinkel is sinds 2019 actief in het dc van ruim 15.000 vierkante meter. De bedoeling is dat Kleertjes.com de ervaring van Wehkamp benut op het gebied van fulfilment, e-commercetechnologie en assortimentsamenstelling. 

Wehkamp, met zelf een distributiecentrum in Zwolle, sluit verdere overnames in de toekomst niet uit. De online retailer profiteerde het afgelopen jaar van de groei in e-commerce. De consumentenomzet steeg met 22 procent tot 729,5 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA steeg met 247 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 57 miljoen euro. Het is het tweede jaar op rij dat Wehkamp winst noteert. 


Gerelateerde artikelen