Wehkamp groeit binnenkort uit huidige dc
18.10.2016 | Branchenieuws

Wehkamp groeit binnenkort uit huidige dc

Online warenhuis Wehkamp verwacht dat het al binnen drie jaar uit zijn nieuwe distributiecentrum in Zwolle is gegroeid. De etailer overweegt om tegen die tijd een logistiek centrum in België te openen.

Dat vertelt logistiek manager Sander Bolmer aan De Financiële Telegraaf (DFT). Het distributiecentrum van Wehkamp is pas sinds februari operationeel. Nu verstuurt het warenhuis jaarlijks 32 miljoen orders vanuit het dc. Volgens Bolmer groeit Wehkamp met tien procent per jaar. Als deze groei aanhoudt is het nieuwe distributiecentrum over niet al te lange tijd te klein.

Eerder liet Andries van Daalen, programma directeur bij moederconcern RFS Holding, weten dat er binnen de locatie nog kan worden opgeschaald. Zo kan het OSR-Shuttle systeem met drie gangen uit worden gebreid, waardoor de capaciteit met 17 procent stijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om 24/7 operationeel te zijn, zodat het dc ’s nachts en op zaterdag niet meer stil ligt. Ook is er de mogelijkheid om op het kavel uit te breiden. Dan zou de output kunnen stijgen tot 74 miljoen orders.  

Volgens Bolmer richt Wehkamp zijn pijlen in de toekomst echter op België. “We breiden in de toekomst mogelijk uit in het buitenland. België zou dan voor de hand liggen. Maar in Nederland hebben we nog genoeg klanten te winnen”, zegt Bolmer. De logistiek manager meent dat er in het logistieke proces nog veel te verbeteren valt. Zo moet het retourproces versneld worden. Een retourzending wordt momenteel in anderhalve dag verwerkt, terwijl dat vroeger in één dag gebeurde.

Redactie LogistiekProfs
  

Plaats een reactie (0)

Reageren