Wehkamp bouwt tweede distributiecentrum in Zwolle
Bouw & Vastgoed 15.01.2018 | Branchenieuws

Wehkamp bouwt tweede distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp start begin 2018 met de bouw van een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het nieuwe gebouw komt naast het huidige pand en moet de e-tailer ondersteunen bij verdere groei. 

In een persbericht stelt Wehkamp dat het aantal bestellingen en klanten momenteel behoorlijk in de lift zit. Om deze versnelde groei te kunnen faciliteren, heeft het online warenhuis besloten het huidige distributiecentrum uit te breiden. Aan het huidige gebouw van 35.000 vierkante meter wordt 25.000 vierkante meter toegevoegd in de vorm van een nieuw te bouwen pand. Dit pand wordt gekoppeld aan het huidige distributiecentrum, wat uiteindelijk 'een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum' van in totaal 60.000 vierkante meter oplevert.  

Oplevering in meerdere fases

De realisatie van het nieuwe distributiecentrum bestaat uit meerdere fases. Met fase 1, het uitbreiden van de capaciteit binnen de muren van het huidige distributiecentrum, is al begonnen. Het huidige geautomatiseerde magazijn groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal pickstations, waar klantbestellingen worden ingepakt, van 24 naar 28. Wehkamp kan hiermee meer dan 200.000 klankbestellingen per dag verwerken. 

Met fase 2 wordt begin 2018 gestart. Dan zal het nieuwe pand gebouwd worden, dat gekoppeld wordt aan het huidige distributiecentrum. Naar verwachting wordt het nieuwe pand eind dit jaar in gebruik genomen. Naast Zwolle heeft wehkamp ook een distributiecentrum in Maurik. Na de realisatie heeft wehkamp in totaal ruim 135.000 m2 aan magazijncapaciteit in Nederland.

De realisatie van de bouw wordt, net als bij het huidige pand, gedaan in samenwerking met vastgoedpartner WDP. Wehkamp en WDP investeren samen ruim 40 miljoen euro in de bouw. 

Duurzaamheid: zonnepanelen en warmte- en koudeopslag

Wehkamp en WDP treffen bij de bouw van het nieuwe pand duurzame maatregelen. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen, 100 procent ledverlichting en een warmte- en koudeopslag voor beide panden. Daarnaast worden er laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s. Ook zullen er 7.000 zonnepanelen op het dak geplaatst worden, waardoor er in totaal een zonnepanelenveld ontstaat van ruim 17.000 panelen.


Plaats een reactie (0)

Reageren