Weer stakingen bij Etos-dc in Beverwijk

Logistiekprofs op 1 July 2022

Medewerkers van het Etos-distributiecentrum in Beverwijk hebben vandaag voor de derde keer in een week tijd het werk neergelegd. De stakers eisen een structurele loonsverhoging van 5 procent. 

Afgelopen donderdag en vrijdag werd voor het eerst gestaakt in Beverwijk, waar zo’n 240 personeelsleden van Etos werken. Ook vandaag waren er volgens vakbond FNV zo’n honderd actievoerders op de been. 

‘Lege schappen bij Etos’

Vanuit het distributiecentrum bevoorraadt de drogisterijketen zo’n vijfhonderd winkels in Nederland. FNV verwacht dat de acties mogelijk tot lege winkelschappen zullen leiden. Volgens Etos loopt het zo’n vaart niet. Sommige leveringen worden geraakt, maar van lege schappen is geen sprake, aldus een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. “We doen er alles aan om de winkels te bevoorraden. Het gaat om niet bederfelijke waar dus de winkels liggen vol, de magazijnen én dus de schappen zijn gevuld en mensen kunnen gewoon terecht voor hun boodschappen.” 

Lees ook: Etos verkoopt via bol.com en besteedt logistiek mogelijk uit

Cao-onderhandelingen

Inzet van de acties is een loonsverhoging van vijf procent. Eerdere cao-onderhandelingen liepen op niets uit. Volgens de woordvoerder van Etos staat de drogisterijketen ervoor open om de onderhandelingen te hervatten. 

Afbeelding: Donald Trung Quoc Don