Websuper Picnic opent grootste hub van Nederland in Utrecht

Logistiekprofs op 29 augustus 2023 | 3 minuten leestijd

Picnic opent medio september een zogenaamde superhub op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Vanuit deze grootste hub van Nederland gaat de online supermarkt met 250 bezorgers en meer dan 100 elektrische wagentjes de boodschappen gratis aan huis bezorgen bij ruim 200.000 huishoudens in de regio. Picnic opende vorig jaar in Utrecht al zijn eerste gerobotiseerde distributiecentrum, waar 200.000 bestellingen per week verzameld worden.

Websuper Picnic gaat medio september een zogenaamde ‘superhub’ openen op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Vanuit deze grootste hub van Nederland gaat de online supermarkt met 250 bezorgers en meer dan 100 elektrische wagentjes de boodschappen gratis aan huis bezorgen bij ruim 200.000 huishoudens in de regio.

Utrecht was in 2016 de vierde plaats in Nederland waar Picnic van start ging. Klanten krijgen hun boodschappen nu nog geleverd vanuit twee hubs, in het noorden en het zuiden van de stad. “De Utrechters hebben Picnic vanaf het begin omarmd”, zegt medeoprichter Michiel Muller. “Nog steeds groeit in deze regio het aantal huishoudens waar we de boodschappen gratis thuisbezorgen. Door die groei gingen we op zoek naar een nieuwe locatie voor de hubs. Dat heeft geresulteerd in één grote hub op een centrale plek, vanwaar we klanten in heel Utrecht en omgeving kunnen bedienen.”

Efficiënter

De nieuwe superhub heeft een totale oppervlakte van 5500 vierkante meter, waarvan 2500 vierkante meter binnenruimte. Er is plek voor ongeveer 120 elektrische wagentjes. Muller: “Het verspreidingsgebied wordt op dit moment niet uitgebreid, maar de nieuwe hub biedt wel de mogelijkheden om in de toekomst op meer plaatsen in de regio Utrecht te gaan bezorgen. De ruimte en faciliteiten hiervoor zijn aanwezig.” Naast Utrecht bezorgt Picnic de boodschappen ook gratis aan huis in Breukelen, Harmelen en Maarssen.

De nieuwe hub in Utrecht is gevestigd aan de Fermiweg 10, vlak bij het vorig jaar geopende gerobotiseerde distributiecentrum. “Doordat de nieuwe superhub zich op een steenworp afstand van ons volledig geautomatiseerde fulfilmentcenter bevindt, kunnen we nog efficiënter en beter de boodschappen bezorgen”, stelt Muller. “Het gebouw is in goede samenwerking met de gemeente Utrecht en onze bouwpartners helemaal opgeknapt. Het voldoet aan al onze wensen. Naast de voordelen voor onze klanten creëren we met de komst van de nieuwe hub ook een nog fijnere werkplek voor onze runners. Zo krijgt de befaamde playroom een mooie plek in de hub.”

Melkboerrondjes

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Muller: “Door de boodschappen gratis thuis te laten bezorgen via slimme melkboerrondjes besparen klanten een hoop tijd en daarnaast stoten ze ook minder CO2 uit door niet meer met de auto naar de supermarkt te rijden.” Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland.

Gerelateerde artikelen