WE Fashion besteedt logistiek uit aan fulfilmentdienst van Zalando

Logistiekprofs op 13 September 2018

WE Fashion besteedt zijn logistiek gedeeltelijk uit aan webwinkel en fulfilmentspeler Zalando. De duitse webwinkelgigant verzorgt de logistiek van WE-kleding die via Zalando wordt verkocht. 

Volgens het Financieele Dagblad hoopt WE Fashion kosten te besparen door de logistiek te laten verzorgen door Zalando Fulfilment Solutions. Met Wehkamp sloot WE Fashion eerder al een soortgelijke overeenkomst. 

Verkopers verplicht te werken met lokale logistieke partners

WE Fashion verkoopt al langer via Zalando, maar stuurde de bestellingen vervolgens zelf naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Zalando eist echter dat de modemerken die op haar platform verkopen met lokale logistieke partners werken. Dat bleek voor WE Fashion relatief duur.

“Het is goedkoper en efficiënter om het uit te besteden”, zegt directeur Joris Aperghis van WE Fashion tegen het FD. “Wij hoeven ons nu alleen nog maar bezig te houden met onze voorraad bij Zalando. Die moet groot genoeg zijn.” 

Zalando Fulfilment Solutions

Zalando startte medio 2017 met Fulfilment Solutions. Modemerken die de fulfilment via Zalando regelen, leggen hun producten in het warehouse van de retailer. Zalando verzorgt de orderpicking, packing, verzending en retourverwerking. Het Duitse bedrijf ontvangt commissie per verzonden artikel. 

Ruim een jaar na de lancering hebben 21 modemerken hun logistiek uitbesteed aan Zalando Fulfilment Solutions, dat nu in zeven landen beschikbaar is. WE Fashion overweegt uitbreiding naar andere landen waar Fulfilment Solutions ook beschikbaar is. Aperghis: “We staan op het punt om in Frankrijk te beginnen en Oostenrijk staat op ons lijstje voor de toekomst.”