WDP bouwt logistiek vastgoed in Roemenië
27.03.2017 | Branchenieuws

WDP bouwt logistiek vastgoed in Roemenië

Logistiek vastgoedbedrijf Warehouse de Pauw (WDP) is aan het bouwen geslagen in Roemenië. Momenteel ontwikkelt de vastgoedspeler 115.000 vierkante meter aan magazijnruimte in het land. Het gaat om voorverhuurde panden die voor het eind van 2017 worden opgeleverd.

WDP verhuurt aan logistiek dienstverlener Arcese een distributiecentrum van 4.700 vierkante meter. Arcese heeft hiervoor een huurcontract met een looptijd van vijf jaar ontwikkeld. Daarnaast betrekt Carrefour een distributiecentrum van ongeveer 11.000 vierkante meter met uitbreiding van 16.000 vierkante meter. Het huurcontract van dit distributiecentrum loopt tien jaar.

WDPcarrefour.png

Daarnaast wil de bestaande huurder, automobielexpert Röchling, van een dc in de plaats Oarja zijn huidige oppervlakte aan magazijnruimte verdubbelen. In het vierde kwartaal levert WDP daarom 7.700 vierkante meter aan distributieruimte op. Ook hiervoor tekent de huurder een contract van tien jaar.

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel betrekt in Roemenië een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum van circa 5.000 vierkante meter, met een huurcontract van vijf jaar. Dit gebouw wordt ontwikkeld in Timisoara, in het westen van Roemenië. WDP focust zich op deze regio door de belangrijke Pan-Europese Corridor IV. Volgens WDP zijn deze corridors cruciaal voor de efficiënte logistiek tussen West- en Centraal-Europa. Oplevering van dit project is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2017.

Redactie LogistiekProfs
Beeld: WDP 

Plaats een reactie (0)

Reageren