Wat is de rol van de manager in de logistiek van de toekomst?

Logistiekprofs op 21 March 2019

Technologie heeft een ingrijpende invloed op de rol van de logistiek manager. Welke kennis en vaardigheden moet de logistiek manager 4.0 bezitten? Het inhoudelijk programma van Logistiek Manager het Jaar geeft met inspirerende sessies en praktische inzichten antwoord op die vraag. 

De drie managers en de drie talenten die zijn doorgedrongen tot de finale van Logistiek Manager van het Jaar weten hun vernieuwde rol uitstekend op te pakken. Op 28 maart krijgen zij de kans om de vijfkoppige jury te overtuigen van hun recht op de titel Logistiek Manager van het Jaar (LMhvJ) en Jong Logistiek Talent (JLT).

Inhoudelijk programma

Ook bezoekers worden op 28 maart voorbereid op de nieuwe rol van de logistiek manager. De finaledag biedt een bomvol inhoudelijk programma, met thema’s als robotisering, digitalisering en innovatie. Een greep uit de sessies: 

De combinatie tussen mens en robot
Door: Herbert ten Have, Fizyr
Of robotisering echt een goede oplossing is, hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de mens en haar onmisbare eigenschappen. Tijdens deze sessie kijken we op welke manier(en) de mens en robot elkaar het meest versterken.


De psychologische aspecten achter samenwerken
Door: Ilja van Beest, Universiteit Tilburg
In de nieuwe logistieke wereld kun je niet om samenwerking heen. Maar hoe start je een samenwerking, hoe stel je je op als logistiek of supply chain manager en hoe houd je de relatie in stand? In deze sessie krijg je de kans om kennis op te doen over de principes en psychologische aspecten achter samenwerking.


Een fuck up sessie over leidinggeven
Door: Johan Kerver, evofenedex
Fouten, iedereen maakt ze, maar je hoort er niemand over. En dat terwijl je er zoveel over kan leren. Dit seminar wil meer openheid creëren over wat er mis gaat en fouten die gemaakt zijn in het verleden. Een sessie vol leidinggevende flops, fiasco’s en flaters onder leiding van een moderator.


Innovatieve manieren om om te gaan met arbeidsmarktkrapte
Door: Steven Gudde, Olympia
Arbeidsmarktkrapte is een uitdaging waar we niet om heen kunnen. Tijdens deze sessie starten we met het delen van innovatieve ideeën om arbeidsmarketkrapte op te lossen. Een overzicht van alle ideeën die de revue gepasseerd hebben, zowel binnen of buiten de logistiek. Daarna is er ruimte voor discussie of de ideeën binnen de logistieke sector passen en de mate van toepasbaarheid en kansen.

Keynote spreker: Annemarie van Gaal

Soms liggen de mooiste kansen naast de gebaande paden. Als ondernemer in hart en nieren, kijkt Annemarie van Gaal continu naar nieuwe toepassingen, nieuwe verdienmodellen en nieuwe manieren van organiseren in alle sectoren. Sommige ideeën zijn een-op-een toepasbaar in de logistieke wereld, andere zijn op zijn minst het overdenken waard.

Programma en (gratis) aanmelding

Logistiek Manager van het Jaar vindt plaats op 28 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Het programma start om 13.30. Om 17.30 worden de winnaars LMvhJ en JLT bekend gemaakt. De dag wordt afgesloten met een netwerkfeest inclusief walking dinner. Het volledige programma lees je op de website van Logistiek Manager van het Jaar. Aanmelden voor de finaledag is gratis en kan hier.