War on talent in logistiek en supply chain
12.01.2017 | Branchenieuws

War on talent in logistiek en supply chain

Schaarste aan Supply Chain Managers en Demand Planners stuwen de salarissen voor deze functies in 2017 verder op. De twee functies staan in het overzicht van goed betaalde opkomende banen in 2017, gepubliceerd door Hays.

Hays keek bij het samenstellen van de lijst naar schaarste aan talent, nieuwe technologieën en de complexiteit van de functie. Door de combinatie van deze factoren kunnen Supply Chain Managers in de sector Logistics & Supply chain rekenen op een salaris tussen de 70.000 en 100.000 euro in 2017. Demand Planners ontvangen een gemiddeld jaarsalaris van 65.000 euro. Volgens Hays vraagt deze functie om een zeldzaam grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Hays onderzocht ook vier andere sectoren. Op het gebied van Marketing & Sales is de Technisch Manager een goed betaalde opkomende baan. In de IT-sector is de Business Intelligence Manager terrein aan het winnen en in Finance verdient de Risk Model Validator goed. Hays onderzocht ook de sector Inkoop. Hier zou de Procurement en Sourcing Specialist IT goed verdienen. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren