03.11.2015 | Branchenieuws

Walmart wil proeven dronebezorging uitbreiden

Amerikanen moeten binnenkort niet gek opkijken als zij een drone door de lucht zien vliegen die een pakketje bezorgt. Walmart, de Amerikaanse supermarktketen, heeft toestemming gevraagd aan de luchtvaartautoriteiten om drones te testen. De Amerikanen willen de onbemande vliegtuigen gebruiken voor thuisbezorgingen en het ophalen van pakketten. Consumenten hoeven hun order alleen maar op de stoep op te halen of neer te zetten. Dat meldde het internationale persbureau Reuters.

Testen zijn al begonnen
Walmart is in de afgelopen maanden al begonnen met het experimenteren met de drones in een beveiligde omgeving. Door toestemming te vragen aan de luchtvaartautoriteiten geeft de grootste retailer van de wereld aan dat zij hun plannen verder willen uitbreiden en inzetten voor de consumentenmarkt. Walmart ziet veel mogelijkheden en potentie in de nieuwe manier van bezorgen laat een woordvoerder aan Reuters weten. “Er is een Walmart binnen vijf mijl van zeventig procent van de Amerikaanse bevolking. Dat zorgt voor een aantal unieke en interessante mogelijkheden voor het bedienen van klanten met drones.”

Niet het eerste bedrijf
Mocht Walmart daadwerkelijk toestemming krijgen om orders te bezorgen en op te halen door middel van de drones, zijn zij niet het eerste bedrijf om dit te doen. Amazone heeft al geruime tijd een eigen dienst dat gebruik maakt van onbemande vliegtuigjes.

Drones niet zonder gevaar
Het gebruik van drones door bedrijven, maar ook door particulieren, is niet geheel zonder gevaar. Goede regelgeving voor het gebruik van drones ontbreekt momenteel nog. Commercieel gebruik is zelfs nog verboden, maar bedrijven kunnen in aanmerking komen een uitzonderingspositie. Walmart zit zodoende nog in de wachtkamer en hoort binnen drie maanden of het toestemming krijgt voor het uitbreiden van de tests.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren