Walmart test zelfrijdende bezorgauto’s

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Walmart start een pilot met autonome bezorgwagens. De Amerikaanse retailer brengt in Houston, Texas bestellingen rond met wagens van autonoom voertuigbedrijf Nuro.

Een selecte groep klanten van Walmart in Houston krijgt de komende maanden een auto zonder chauffeur aan de deur. De leveringen worden gedaan door de R2, het bezorgvoertuig van startup Nuro. In de R2 is alleen plaats voor producten, niet voor chauffeurs of passagiers. De software van Nuro wordt ook geïnstalleerd in Toyota Prius-auto’s, die vervolgens autonoom boodschappen kunnen bezorgen. 

Met de pilot wil Walmart naar eigen zeggen onderzoeken hoe het klanten zo optimaal mogelijk kan beleveren. “Door autonome voertuigen te blijven testen, zijn we beter in staat te begrijpen hoe zelfrijdende technologie ons op weg kan helpen.”

Bezorgen boodschappen

De retailer verkoopt online allerlei producten – van elektronica tot kleding – maar zet de laatste tijd voornamelijk in op de bezorging van boodschappen. Walmart doet dat imiddels vanuit meer dan 1.600 filialen. Zo’n 50.000 medewerkers dragen zorg voor het inpakken van de bestellingen. Walmart heeft circa 3.100 afhaalpunten in de Verenigde Staten. Voor thuisbezorging kijkt het naar autonome voertuigen. “Wij geloven dat deze technologie een natuurlijke uitbreiding is van onze afhaal- en bezorgservice en past bij ons doel om elke dag een beetje gemakkelijker te maken voor klanten.”

Kroger en Domino’s

Walmart is niet het enige bedrijf dat de wagens van Nuro inzet voor autonome bezorging. Ook supermarkt Kroger en pizzaketen Domino’s maken komend jaar gebruik van de R2 bij thuisbezorging.

Gerelateerde artikelen