Walmart start pilot bezorging als consument niet thuis is
26.09.2017 | Branchenieuws

Walmart start pilot bezorging als consument niet thuis is

De Amerikaanse supermarkt Walmart neemt de grootste ergernis van pakketbezorgers én online consumenten weg: ze bezorgen tot in de koelkast, zelfs als je niet thuis bent.

Voor de pilot werkt een van Amerika’s grootste supermarkten samen met de start-up Augus Home, maker van deursloten met een internetverbinding. Huishoudens die een slot hebben van de start-up, kunnen ervoor kiezen toestemming te geven de boodschappenbezorger binnen te laten komen.

Zo is het mogelijk om zelfs je boodschappen te laten bezorgen als je niet thuis bent. De bezorger maakt gebruik van een tijdelijk bruikbare pincode om het huis binnen te komen, zet de verse boodschappen in de koelkast, de houdbare op tafel en vertrekt weer. Voorlopig wordt de proef uitgevoerd bij huishoudens aan de Westkust, in de buurt van Sillicon Valley.

Op onderstaande video wordt het gedemonstreerd:


Diefstal
Diefstal moet voorkomen worden door middel van slimme camera’s in huis, door middel van een app kan de consument dan meekijken. Wie dat niet heeft, kan ervoor kiezen de producten bijvoorbeeld in de garage af te laten leveren.

Met de proef wil Walmart de servicegraad verhogen: consumenten die niet thuis zijn zijn een grote ergernis en bovendien milieuvervuiler. Ook voor consumenten is het onhandig als de pakketbezorger net voor de deur staat als ze er niet zijn. De e-commercebranche voor supermarkten staat in Amerika sinds een paar maanden op z’n kop, toen Amazon Whole Food overnam en ook begon met het verkopen van eten.  

Plaats een reactie (0)

Reageren