Walmart gaat met bodycams tot achter de voordeur bezorgen

Logistiekprofs op 11 June 2019

Walmart gaat boodschappen tot achter de voordeur bezorgen wanneer klanten niet thuis zijn. Bezorgers dragen een bodycam zodat klanten kunnen meekijken als ze op afstand hun voordeur of garage openen. 

De nieuwe service heet Walmart InHome Delivery en gaat nog dit jaar in de Verenigde Staten van start. Klanten die van de bezorgdienst gebruik willen maken moeten daarvoor wel een speciaal slot aanschaffen. Met dit slimme slot en een draagbare camera krijgt de koerier toegang tot het huis van de klant. De klant kan de voordeur op afstand openen en de levering op beeld volgen. 

Koeriers plaatsen de boodschappen desgewenst tot in de koelkast van de consument. Volgens Walmart doorlopen de medewerkers een uitgebreid trainingsprogramma, zodat zij de huizen van klanten ‘met dezelfde zorg en respect behandelen als het huis van een vriend of familielid’.

Retouren meenemen

Op den duur voegt Walmart ook een retouroptie aan InHome Delivery toe. Klanten kunnen hun producten van Walmart bij de voordeur of op het aanrecht achterlaten, zodat de koerier ze meeneemt. 

InHome Delivery gaat dit najaar van start in drie steden: Kansas City (Missouri), Pittsburgh (Pennsylvania) en Vero Beach (Florida). Daar heeft Walmart toegang tot ruim 1 miljoen consumenten. 

Zalando en bpost

Dichter bij huis testte ook Zalando het potentieel van bezorging tot achter de voordeur. Samen met bpost hield het eind 2018 een proef onder 750 consumenten in de omgeving van Antwerpen. Hoewel consumenten enthousiast waren, noemde Zalando de service achteraf behoorlijk tijdrovend en relatief duur. “Er zijn bijvoorbeeld heel veel verschillende soorten deuren. Dat klinkt heel basaal, maar het bleek een van de hindernissen te zijn”, aldus de retailer.