Waalwijk zet zich schrap voor komst distributiecentrum bol.com
30.03.2016 | Branchenieuws

Waalwijk zet zich schrap voor komst distributiecentrum bol.com

De gemeente Waalwijk verwacht topdrukte als het distributiecentrum van bol.com zijn deuren opent. Vanaf 2017 wordt het nieuwe dc in gebruik genomen en zullen er per etmaal een groot aantal vrachtwagens af en aanrijden. De infrastructuur in de omgeving kan dat momenteel niet aan.

Om topdrukte in het verkeer te voorkomen, gaat Waalwijk een reeks maatregelen treffen op de routes naar en van het distributiecentrum. Zo worden de afslag Centrum vanaf de A59 en het aansluitende kruispunt verruimd en plaatst de gemeente verkeerslichten.  Ook komen er verkeerslichten. Ook de weg die direct naar bol.com leidt wordt verbreed. Deze zou nu veel te smal zijn voor de vrachtwagens naar het distributiecentrum rijden. De maatregelen kosten 2,8 miljoen euro.  Na de werkzaamheden is de route geschikt voor circa 1000 verkeersbewegingen per etmaal. 

Het distributiecentrum van bol.com gaat zo'n 50.000 vierkante meter beslaan en moet ongeveer 1000 nieuwe banen opleveren. Het distributiecentrum wordt in de loop van 2017 in gebruik genomen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren