26.03.2015 | Branchenieuws

VVD pleit voor afschaffing milieuzones

De VVD wil dat de verschillende milieuzones in steden worden afgeschaft. Volgens de partij is het instellen van milieuzones 'nutteloos en weggegooid geld'.

Utrecht heeft begin dit jaar een milieuzone ingesteld voor oude dieselauto's. Daarnaast overwegen Amsterdam en Rotterdam een milieuzone in te stellen. Kamerleden Barbara Visser en Remco Dijkstra (VVD) stelden eerder al Kamervragen over de wildgroei aan gemeentelijke milieuzones. Door alle onderlinge verschillen tussen de milieuzones zou het voor ondernemers onmogelijk zijn om aan alle regels te voldoen.

De partij roept PvdA-staatssecretaris Mansveld daarom op om de milieuzones af te schaffen. Nu mag een gemeente nog zelf bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar volgens de VVD moet de focus liggen op schone auto's. “De lucht in Nederland wordt gelukkig steeds schoner, dat komt door schone auto's en niet door milieuzones."

Lees ook: Sluit de stad af voor vrachtauto's van buiten

Redactie Logistiekprofs

Plaats een reactie (1)

Reageren
 • Jan van Zuijlen
  31.03.2015 - 09:50 uur | Jan van Zuijlen

  Ik heb een hele dure Daf truck, op maat laten maken (€ 160.000,-) maar nu 9 jaar oud - Euro 3 - en voorzien van roetfilter ("gezonder" dan Euro 5 of 6!!)
  Ongeveer 45.000 km. per jaar rijd ik ermee en de bedoeling is er 20 jaar mee te doen.
  Milieuzones maken het je steeds moeilijker om de klanten te bereiken die er net inzitten zoals bijv. Bedrijventerrein Jan van Galenlaan te A'dam. Moet ik elke 3 weken heen voor een Turkse groothandel maar mag maar 12x per jaar na betaling van € 25,- (in Duitsland € 8,- per keer). Zo ook in Tilburg, Delft enz.
  Ook een paar keer vergeten op de dag zelf ontheffing aan te vragen en een dag later kan het niet meer: BOETE € 235,- !!!!!!!
  Weg met die milieuzones!