'Vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met tachtig procent'
24.05.2018 | Branchenieuws

'Vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met tachtig procent'

De vraag naar logistiek medewerkers voor distributiecentra is de afgelopen twee jaar met maar liefst 80 procent gestegen. Vooral in Noord-Brabant steeg het aantal vacatures voor distributiemedewerkers.

Vacaturesite Indeed vergeleek het aantal vacatures voor functies in de distributiesector in de periode van maart 2016 tot maart 2018. Opvallend is dat er gedurende die periode fors meer vacatures werden geplaatst, maar dat in dezelfde periode het aantal kliks op dergelijke vacatures maar met 6 procent steeg. 

Indeed verwacht dat de sector ook de komende jaren blijft groeien. "Het aantal webshops, en hiermee de hoeveelheid aankopen, is stijgende. Dit zie je met name terug in de regio West-Brabant, al jarenlang met stip de logistieke hotspot in ons land. Door de gunstige vestigingsomstandigheden in Nederland zijn daarnaast veel bedrijven actief aan de Nederlands-Belgische grens", zegt Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux. 

Top 10 bedrijven met banen in magazijnen/distributiecentra

Zoektocht naar personeel dat voor nachtdiensten 

Binnen de distributiesector blijken bedrijven vooral op zoek te zijn naar magazijnmedewerkers (35,1 procent). Ook aan logistiek medewerkers (22,9 procent), orderpickers (13,3 procent), heftruckchauffeurs (11,2 procent) en bijrijders (vier procent) is veel behoefte. Poos: “Een deel van die medewerkers werkt ’s nachts. De reden hiervoor is dat webwinkels steeds snellere leveringen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat consumenten een besteld product de volgende dag al in huis hebben, is er in de magazijnen van webwinkels en bezorgdiensten steeds meer behoefte aan personeel om bestellingen ’s nachts te verwerken.”

Noord-Brabant telt meeste vacatures

Van alle Nederlandse provincies is er in Noord-Brabant de meeste vraag naar medewerkers in distributiecentra, zo blijkt uit de data van Indeed. Ruim een kwart (25,4 procent) van alle vacatures in deze provincie is dit jaar afkomstig uit deze sector. Na Noord-Brabant is er veel vraag voor medewerkers in deze sector in Zuid-Holland (17,7 procent) en Gelderland (13,5 procent). 

Naast Noord-Brabant is er ook sprake van een toename van distributiecentra in andere zuidelijke en oostelijke provincies. Met name de XXL-distributiecentra schieten daar uit de grond. De laatste vijf jaar zijn er 36 superwarehouses bijgekomen, en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen maar zal toenemen.


Plaats een reactie (0)

Reageren