08.01.2015 | Branchenieuws

Vraag naar logistiek vastgoed groeit met focus op Noord-Brabant

In het logistiek vastgoed is een duidelijke voorkeur te bespeuren voor Noord-Brabant. In deze regio liggen de gemiddelde transacties een stuk hoger dan in andere regio’s. Dat blijkt uit de VastgoedVisie 2015 van makelaar DTZ Zadelhof.

Geen last van de crisis
DTZ Zadelhof stelt dat logistiek vastgoed weinig merkt van de crisis. Sterker nog, er wordt steeds meer ingezet op schaalvergroting. Vooral logistiek dienstverleners zijn hier naar op zoek. Zij richten zich met name op de logistieke hotspots van Nederland. Hier zal volgens DTZ Zadelhof dan ook schaarste aan kwalitatief hoogwaardig logistiek vastgoed ontstaan.

Risico’s ontwikkelen vastgoed
Vaak voldoet het bestaande aanbod niet, daarom zullen er veel nieuwe distributiecentra op maat worden ontwikkeld, ook buiten de logistieke hotspots.  Echter zijn daar ook valkuilen te bespeuren, want 9 procent van de logistieke ruimtes in hotspot Noord-Brabant staat leeg. Buiten de logistieke hotspots zal dit percentage waarschijnlijk nog hoger uitvallen. “Bouwen buiten de logistieke hotspots is dan ook bouwen voor toekomstige leegstand”, luidt het rapport.

Top 5 steden 
De VastgoedVisie 2015 presenteert ook een logistieke hotspot top 5. Rotterdam staat op nummer 1, gevolgd door Tilburg, Amsterdam Roosendaal en hekkensluiter Venlo. Deze vijf gemeenten zijn goed voor 27 procent van al het logistiek vastgoed in Nederland. 

Plaats een reactie (0)

Reageren