Vos Transport lijft failliet Claessens Logistiek in

Logistiekprofs op 17 April 2019

Vos Transport heeft met Claessens Logistiek een principe-akkoord bereikt voor overname. De activiteiten en het personeel van het failliete bedrijf worden ondergebracht in de Limburgse vestiging van Vos Transport. 

Claessens Logistiek, gespecialiseerd in het transport van zowel complete als deelladingen in de Benelux en Duitsland, ging vorige maand failliet. Hoge concurrentiedruk in het wegvervoer zou het transportbedrijf de nekslag hebben gegeven. 

Met de overname door Vos Transport lijkt een doorstart voor het bedrijf uit Schimmert (Limburg) waarschijnlijk. De activiteiten en het personeel van Claessens verhuizen naar de Limburgse vestiging van Vos Transport, in Ittervoort. Beide vestigingen liggen minder dan veertig kilometer uit elkaar. 

“Dit alles tezamen is voor ons echt een goede mogelijkheid om de klanten van Claessens te blijven bedienen met het personeel waaraan ze gewend waren en in ieder geval door personeel uit de regio”, aldus Jules Menheere, managing director van Vos.

Onduidelijk is of alle werknemers hun baan behouden. Met opdrachtgevers van Claessen wordt gesproken over voorzetting van de activiteiten.