Vos Logistics gebruikt nieuwe boordcomputers in 1.200 trucks
ICT 09.07.2019 | Branchenieuws

Vos Logistics gebruikt nieuwe boordcomputers in 1.200 trucks

Vos Logistics heeft het fleetmanagementsysteem dat het al meer dan twintig jaar gebruikt vervangen. Alle 1.200 trucks zijn voorzien van een nieuwe boordcomputer van leverancier Wabco. 

Vos Logistics constateerde in 2018 dat er na twintig jaar behoefte was aan een nieuwe telematicaoplossing in hardware en software. "Om onze communicatie met interne en externe stakeholders te verbeteren, efficiënter te werken en onze eindklanten betere diensten aan te bieden”, licht Pieter Derksen, Purchase Manager bij Vos Logistics toe. "Wabco werkte een proof-of-concept uit, waarbij ze een vaste TX-SKY-boordcomputer combineerden met de TX-FLEX-chauffeursapp. We hebben het platform uitgetest in vijftien voertuigen van vijf verschillende vestigingen en de oplossing voldeed aan elk van onze vooropgestelde vereisten.”

Boordcomputers

Wabco heeft alle 1.200 bestaande boordcomputers uit de voertuigen van Vos Logistics inmiddels vervangen door TX-SKY. Deze vaste toestellen zullen als een beveiligde communicatiegateway functioneren: chauffeurs vinden er navigatie- en planningsdetails, feedback over de beschikbare rij- en rusttijden en hun rijstijl.

App

Daarnaast gebruiken de chauffeurs van Vos Logistics de TX-FLEX-app. Hiermee kunnen ze via hun smartphone een reeks taken afwerken buiten de cabine: barcodes scannen, documenten ondertekenen, foto’s uploaden, klantenfeedback of palletinformatie toevoegen en problemen rapporteren. Die informatie wordt dan via bluetooth gesynchroniseerd met de boordcomputers en kan gedeeld worden met het backofficeplatform van Vos Logistics. 

Naast de 1.200 units wil Vos Logistics driehonderd extra TX-SKY-systemen aankopen om te integreren in de voertuigen van transporteurs die ze in de loop van 2019 overnemen.Plaats een reactie (0)

Reageren