Vos Logistics en ROC de Leijgraaf geven les op de werkvloer

Logistiekprofs op 1 July 2022

Vos Logistics en ROC de Leijgraaf gaan samenwerken om leerlingen op de werkvloer op te leiden. In het traject ‘Werkvloer Leren’ werken studenten vier dagen per week bij het bedrijf en krijgen ze één dag les van een docent. Dat is vergelijkbaar met een BBL-opleiding, alleen krijgt de student in dit geval les op de werkvloer. 

Studenten hebben tijdens hun opleiding een betaalde baan bij Vos Logistics en werken volledig mee in de operatie. 

Betrokkenheid docent

Het voordeel ten opzichte van een reguliere BBL-opleiding is dat de docent nauw betrokken is bij het arbeidsproces van de student, stellen Vos Logistics en het ROC. De docent is wekelijks bij Vos Logistics aanwezig. In de ochtenden om klassikale lessen te verzorgen, in de middagen om de studenten op werkplek te begeleiden.

Keuze uit drie opleidingen

Deze week starten de eerste acht studenten bij Vos Logistics, waaronder vier statushouders. Daarnaast nemen vier huidige werknemers aan het project deel om hun diploma te halen. Binnen het traject kunnen zij kiezen uit drie opleidingen: logistiek medewerker, teamleider of supervisor. Aan het einde van het traject ontvangen de studenten een mbo-diploma, niveau 2, 3 of 4.