Volvo zet volgende stap bij In-Car-Delivery-Service
18.05.2016 | Branchenieuws

Volvo zet volgende stap bij In-Car-Delivery-Service

De autofabrikant Volvo heeft een deal gesloten met de Zweedse bezorgdienst Urb-it waarbij wordt beloofd dat zij binnen twee uur een pakket afleveren in de geparkeerde Volvo.

Volvo biedt sinds enige tijd het In-Car-Delivery-Service aan bij haar klanten. Bezorgers maken gebruik van een digitale sleutel om de auto te ontgrendelen en bestellingen naar de auto te brengen zonder dat te klant aanwezig is. Het systeem is al getest met webwinkel Lekmer.com, Zweedse post- en bezorgdienst PostNord en online supermarkt Mat.se.

Samenwerking
Het voordeel van de samenwerking met Urb-it is dat pakketjes nu nog sneller worden geleverd. Om medewerkers scherp te houden, biedt de start-up een vergoeding per bezorgd pakketje. Als de bestelling niet binnen twee uur wordt bezorgd, zijn de bezorgkosten gratis.

Bezorging
De bezorgers van Urb-it krijgen de order door op hun mobiele apparaat, halen de bestelling op met een speciale code en bezorgen het pakketje door gebruik te maken van het speciale In-Car-Delivery-Service van Volvo. Efficiëntie is het sleutelwoord voor Björn Annwall, senior vice president marketing, sales en service bij Volvo: “Het is eigenlijk vrij simpel en dat maakt het ook zo effectief. Je winkelt online bij een Urb-it aangesloten bedrijf om de bestelde items af te laten leveren in je Volvo. Dit kan op een moment naar keuze, of zo snel mogelijk, dus binnen twee uur. De status van de bestelling en het aflevertraject zijn via een smartphone tot in detail te volgen, of je wacht geduldig af tot je een bezorgbevestiging ontvangt.”

Groei
De samenwerking tussen de In-Car-Delivery-diensten van Volvo en bezorgdienst Urb-it zijn dit jaar voor een bepaalde proefperiode beschikbaar in Stockholm. Volvo verwacht dat deze service zich snel gaat uitbreiden wanneer de start-up groeit en doorgroeit naar andere Europese steden dit jaar en meer dan 200 steden in 2025.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren