19.06.2015 | Branchenieuws

Volvo Trucks komt met service voor tijdkritische transporten

Volvo Trucks heeft een nieuwe service ontwikkeld waarbij de locatie van de truck in real-time wordt gecontroleerd. Dat zou vooral van pas komen bij klanten met tijdkritische transporten of goederen met een hoge waarde.

Efficiëntere logistiek
De service, genaamd Positioning+, wordt de geografische locatie van de truck constant bijgehouden. Dit maakt een efficiëntere logistiek mogelijk. “Deze service komt bijvoorbeeld goed van pas bij de betonindustrie. Timing is alles, tot de minuut waarop de truck de lading beton echt moet afleveren. Bij het mengen van beton wordt elk mengsel aangepast aan de tijd die nodig is voor laden, leveren en storten. Met Positioning+ kan precies worden bepaald wanneer de truck arriveert en kan het mengsel dus op basis daarvan worden voorbereid", zegt Johan Östberg, Product Specialist bij Volvo Trucks.

Inplannen werkzaamheden
Positioning+ geeft daarnaast een seintje als een truck door een bepaald gedefinieerd gebied rijdt. Het personeel dat bijvoorbeeld in het magazijn staat weet dan wanneer een truck aankomt en weer vertrekt, zodat de vervolgwerkzaamheden ingepland kunnen worden.  

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren