Vliegduur drones verlengd door waterstof
19.02.2016 | Branchenieuws

Vliegduur drones verlengd door waterstof

Menig high tech bedrijf experimenteert met het vervoeren van pakketten per drone. Een probleem is echter de batterijduur: veel batterijen in drones gaan maar tientallen minuten mee. Om de drones langer in de lucht te houden heeft de firma Intelligent Energy een brandstofcel ontwikkeld die de vliegtijd verlengt. Door op waterstof te vliegen wordt de vliegduur stukken langer. Goed nieuws dus voor logistieke bedrijven die drones willen gebruiken voor het bezorgen van pakketten. 

De drones kunnen door de nieuwe lichte brandstofcel, die wordt gecombineerd met een accu, tot meer dan 2 uur in de lucht blijven. Dat is aanzienlijk langer dan de gemiddelde vliegtijd van ongeveer 20 minuten die voorheen de standaard was. Julian Hughes van Intelligent Energy laat weten veel waarde te zien in betere drones. “Drones zijn een van de meest interessante nieuwe technologieën. Maar zelfs met goede batterijen zijn de capaciteiten momenteel nog gelimiteerd. Voor commerciële doeleinde moet de vliegtijd en de afstand die zijn kunnen vliegen verbeteren.” 

Oplaadtijd
Doordat er gebruik wordt gemaakt van waterstof is het urenlang opladen van de drones ook niet meer noodzakelijk. Hierdoor kan er efficiënt gebruik worden gemaakt van de drones waardoor bijvoorbeeld meer pakketten kunnen worden verzonden.

Prototype
Het bedrijf heeft inmiddels een prototype gebouwd dat op de CES- beurs in Las Vegas werd getoond. Wanneer de eerste bedrijven gebruik kunnen maken van de waterstofdrones is nog niet bekend gemaakt.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren