Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder

Logistiekprofs op 17 January 2019

Visbeen en Post-Kogeko gaan fuseren. Het nieuwe bedrijf Daily Logistics Group (DLG) wordt direct een top-20 speler in de Nederlandse logistieke dienstverlening. 

Visbeen Transport Groep is actief als multimodale transporteur van hoofdzakelijk temperatuur gecontroleerde voedingsmiddelen. Post-Kogeko werkt als allround logistieke dienstverlener met een focus op geconditioneerde voedsellogistiek.

De twee familiebedrijven werkten al twintig jaar samen en noemen de fusie een ‘logische stap’. “Er is een stevig fundament voor deze fusie die plaats vindt op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat de familiewaarden en de toekomstbestendigheid gewaarborgd blijven.” 

Labels blijven bestaan

Onder de bedrijfsnaam Daily Logistics Group willen de bedrijven hun bestaande labels behouden en versterken. Onder de labels Visbeen, Post-Kogeko en DailyFresh Logistics verzorgt het bedrijf de nationale en internationale distributie, wegtransport van trailers en containers, multimodaal en short sea vervoer. De Daily Logistics Group continueert de ontwikkeling van kwalitatieve oplossingen voor multimodaal transport van verse, gekoelde en bevroren producten.

“Door onze krachten te bundelen, bieden we onze klanten in de verschillende markten een breder aanbod, snellere informatie en betere service”, zegt ceo Joost Visbeen.

Aantrekkelijke werkgever

“Onze gezamenlijke 150 jaar ervaring en gecombineerde kennis van multimodaal transport stelt ons in staat om efficiënter te werken en onze slagkracht te vergroten”, licht cfo Harald Lourens toe. “De schaalvergroting biedt mogelijkheden om onze routes, processen en systemen efficiënter in te richten. Door de fusie bieden we een breder en diverser werkpakket voor chauffeurs, zowel geografisch als ook in type werkzaamheden. In een krappe arbeidsmarkt zijn we daardoor een aantrekkelijke werkgever.”

Nieuwe directie

De huidige directeur-grootaandeelhouders van Post-Kogeko en Visbeen, respectievelijk Dirk Post en Adrie Visbeen trekken zich terug uit de dagelijkse leiding. De nieuwe directie van Daily Logistics Group bestaat uit Joost Visbeen als nieuw aangestelde ceo en Harald Lourens als cfo. Daarnaast treden Nicole Visbeen en Marcus Post toe tot het Management Team.