VIDEO: Uber-app koppelt ladingen aan transport

Logistiekprofs op 22 mei 2017 | 2 minuten leestijd

Uber heeft een app gelanceerd waarmee transportbedrijven eenvoudig een vracht kunnen vinden. Met de app, sinds vorige week beschikbaar in de Verenigde Staten, moet het aantal lege kilometers flink worden teruggedrongen. 

“We halen het zoekwerk uit het vinden en boeken van een vracht. Dat is doorgaans de meest stressvolle taak van een chauffeur”, aldus Uber in een verklaring. “Waar eerder meerdere telefoontjes en uren werk voor nodig was, kan nu bereikt worden met een druk op de knop.”

Uber denkt chauffeurs ook tegemoet te kunnen komen in de betaling. Transportondernemingen moeten minstens 30 dagen op een betaling wachten. “We hebben ook verhalen gehoord van chauffeurs die meer dan tien uur moesten wachten op een lading, zonder daar een compensatie voor te ontvangen.” Uber Freight belooft binnen enkele dagen te betalen. “Wanneer dingen niet gaan zoals gepland of chauffeurs langer wachten moeten dan verwacht, betalen we daar ook voor”, aldus Uber.  

Uber Freight laat zien hoe de opkomende deeleconomie ook zijn weerslag heeft op de logistiek. DHL publiceerde onlangs een rapport waarin het zeven toepassingen van de sharing economy in de logistiek noemt. Lees het artikel hier: Wat kan de logistiek met de deeleconomie? 7 voorbeelden

 Redactie LogistiekProfs