Video: record voor Rhenus met 15.000 zonnepanelen op distributiecentrum
23.11.2017 | Branchenieuws

Video: record voor Rhenus met 15.000 zonnepanelen op distributiecentrum

Rhenus heeft het zonnepanelendak op zijn distributiecentrum in Eindhoven in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener spreekt van het grootste 'single roof zonnestroomproject in Nederland'. 

Op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven zijn 15.318 zonnepanelen geplaatst. Deze wekken jaarlijks ruim 4.000.000 kWh op. Daarmee is het zonnedak qua opwekvermogen het grootste zonnestroomproject van Nederland. 

Begin 2017 heeft Rhenus haar tweede distributiecentrum (54.000 m2) geopend in Eindhoven. Bij de bouw van haar distributiecentra streeft Rhenus volgens eigen zeggen naar de meest duurzame faciliteiten met BREEAM Outstanding als uitgangspunt. Er wordt niet alleen gekeken naar het opwekken van energie maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast daglichttoetreding worden alle panden voorzien van LED verlichting en stelt een informatie- en communicatieplatform Rhenus in staat om pro actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.Plaats een reactie (0)

Reageren