Video: hoe wordt uw magazijn nog veiliger?

Logistiekprofs op 7 oktober 2019 | 2 minuten leestijd

Veiligheid komt niet per ongeluk. Wie incidenten in het warehouse wil voorkomen dient medewerkers te betrekken en processen continu te evalueren. Hoe maakt u de transformatie van een veilig magazijn naar een nog veiliger magazijn?

Het aantal arbeidsongevallen stijgt nog elk jaar. Vorig jaar kwam de Inspectie SZW met een analyse van de cijfers over 2016. Daaruit blijkt dat er in de logistiek nog veel winst te behalen is; de sector staat in de top vijf van sectoren met het hoogste aantal slachtoffers. Per 100.000 banen is er sprake van 59 arbeidsongevallen. 

Meer dan een veiligheidsposter

Bedrijven die het aantal incidenten in magazijnen willen verlagen hebben meer nodig dan een veiligheidsposter een aantal veiligheidsvoorschriften. Op vakbeurs Logistica wordt uitgebreid stilgestaan bij de gedrags- en procesverandering die nodig is voor een veilige werkomgeving, zowel door exposanten als in het BMWT Veiligheidstheater waar meer dan twintig inhoudelijke sessies rondom dit thema worden georganiseerd. 

Logistica

Benieuwd hoe u uw magazijn veiliger kunt maken? Breng dan van 5 tot en met 7 november een bezoek aan Logistica, in de Jaarbeurs Utrecht. Ga naar de website van Logistica voor meer informatie over het programma of registreer hier direct

Gerelateerde artikelen