Video: Domino’s laat pizza door robots bezorgen

Logistiekprofs op 31 maart 2016 | 2 minuten leestijd

Domino’s Pizza heeft een robot ontwikkeld die in de toekomst het werk van de pizzakoerier over kan nemen. De DRU (Domono’s Robotic Unit) bezorgt met een snelheid van 20 kilometer per uur en houdt ondertussen de pizza’s warm. 

De DRU werd ontwikkeld in het DLAB, een lab dat Domino’s heeft opgezet om innovatie te stimuleren. Met de 20 kilometer per uur, kan de robot zowel op de stoep als op het fietspad rijden. Met een sensor worden obstakels op de weg vermeden. Eén compartiment van de robot zorgt ervoor dat de pizza warm blijft, terwijl een ander compartiment er juist voor zorgt dat de drankjes koud blijven. De robot maakt gebruik van GPS en Google Maps om het adres van de klant te vinden. Eenmaal aangekomen bij het adres, kan de klant de compartimenten openen met de unieke code die via sms is binnengekomen. 

Domino’s verwacht niet dat de robot binnenkort de straat op kan. De robot dient nu nog als prototype en moet consumenten laten zien welke mogelijkheden hen in de toekomst te wachten staan.

Bekijk in onderstaande video hoe de DRU te werk gaat

Redactie LogistiekProfs