Video: Coolblue geeft een kijkje in megamagazijn

Logistiekprofs op 18 April 2017

Etailgigant Coolblue geeft met een video een kijkje in het megamagazijn in Tilburg. Het magazijn beslaat nu een oppervlakte van 55.000 vierkante meter, maar wordt in de toekomst uitgebreid met nog eens drie hallen.

Daarmee wordt het magazijn 88.000 vierkante meter, te vergelijken met achttien tot twintig voetbalvelden. Het gebouw beschikt tegen die tijd over 81 laaddocks. 

Coolblue betrok het megamagazijn in Tilburg medio 2015 en heeft de locatie sindsdien al flink uitgebreid. Die uitbreiding was onder meer nodig voor het opslaan van witgoed, dat sinds vorig jaar door het bedrijf zelf wordt bezorgd onder de naam CoolblueBezorgt. In één van de hallen in Tilburg wordt het witgoed op een hoogte van ruim 10 meter dubbeldiep opgeslagen in palletstellingen met draadroosterlegborden van SSI Schäfer (circa 9.400 palletplaatsen), waarbij de goederen aan beide zijden van het gangpad toegankelijk zijn. De orderverzamelaar maakt hierbij gebruik van een reachtruck met witgoedklem op hoogte, waardoor het witgoed zonder gebruik te maken van pallets kan worden getransporteerd en opgeslagen. 

Redactie LogistiekProfs